Kegel musklerne har forskellige navne: bækkenbundsmuskler eller pubococcygeus muskler, men hvert navn står for det samme. Det er et sæt muskler og ledbånd, som understøtter bækkenvissera (organer) . I en kvindes krop strækker det sig fra skambenet til halebenet, der omgiver urinåbningen åbningen, vagina og anus.

Det er vigtigt at huske, at problemet med svækkede kegel muskler til trods for den populære tro ikke kun påvirker kvinder. Mænd skal også passe på at holde denne muskelgruppe i god form. I en mands krop omgiver kegel muskelen skambenet og prostata.

Når musklerne er godt tonet, er de godt spændt, og holder organerne på en ordentlig måde. Når disse muskler er svage og slappe, kan der opstå problemer.

Hvorfor skal man træne kegel muskler?

Stærke kegel muskler gør seksuelle fornemmelser stærkere, og der er en betydelig større chance for ikke at udvikle sådanne helbredsmæssige problemer som urininkontinens. Det kan gøre fødslen lettere og mindre smertefuld for en kvinde, samt en hurtigere bedring bagefter og mindre sandsynlighed for at lide under et fornyet blære i fremtiden.

Hvordan træner man?

Mens man udfører kegel øvelserne, skal man ikke stramme mvgemusklerne . Det kan være vanskeligt i starten, så kontroller, om din mavemuskler strammes ved at holde håndfladen på maven. Hvis du strammer dine mavemuskler, skal du stoppe øvelsen, slappe af og prøve igen.


Bemærk:
Den generelle idé bag kegel øvelserne er den samme for mænd og kvinder.

Find dine Kegel-muskler

Kvinder:
Under dit besøg på toilettet skal du prøve at holde strømmen af urin et øjeblik mens du urinerer og derefter lade den gå. Prøv at gøre det hver gang du besøger toilettet.
Du finder inkontinens til kvinder, ved at klikke her

Mænd:
Der er to måder at finde dine kegel muskler på: Prøv at flytte rundt på din fuldt oprejste penis. Eller prøv at holde urinstrømmen, mens du bruger toilettet.
Du finder inkontinens til mænd, ved at klikke her

VIGTIGT: Det tilrådes ikke at udføre øvelsen ofte under vandladning. Efter et par ugers øvelse på toilettet vil du være i stand til at kontrollere spændingen af dine Kegel muskler uden at tisse.

Øvelse 1
Lig på ryggen, bøj dine knæ, hvil dine fødder på gulvet, og læg dine hænder under din nedre ryg. Prøv at presse dine hænder med lænden, samtidig med at du løfter dine hofter fra jorden og spænder dine muskler ligesom “som på toilettet”.

Øvelse 2
Lig på ryggen, bøj dine knæ, hvil dine fødder på gulvet, og læg dine hænder under din nedre ryg. Tryk let på dine hænder med lænden, og spænd dine vaginale muskler (som på toilettet). Hold musklerne spændte, mens du langsomt retter et af dine ben og bevæger din hæl på gulvet. Pas på ikke at ændre kraften i din nedre ryg ved at trykke på dine hænder eller ændre spændingen i dine kegel muskler. Bring dit ben tilbage til udgangs positionen, og gentag øvelsen med dit andet ben.

Øvelse 3
Lig på din mave og læg dine hænder sammen for at støtte din pande. Prøv at “krølle” dit bækken op. Hvis du foretager denne bevægelse korrekt, får dine ben, bækken, bryst og arme hvile på gulvet, og kun maveområdet stiger fra jorden. Mennesker med slank bygget skal være i stand til at løfte maven fra jorden.

I det øjeblik du ”lærer” dine Kegel-muskler at kende og har fuld kontrol over dem, vil du være i stand til at trække dig sammen og slappe af den gruppe muskler i enhver position: stående, siddende eller liggende. Du vil være i stand til at gøre det under hverdagens aktiviteter – børste tænder, på bussen, på jobbet osv.

Husk! Jo mere regelmæssigt du træner dine Kegel muskler, jo hurtigere vil du se effekten af dit arbejde, og din krop vil få gavn af det hurtigere.

Add to cart